Dnia 15 marca Pan dr inż. Piotr Bernat spotkał się ze słuchaczami UTW Prudnik. W trakcie wykładu omawiano zagadnienie zdrowego żywienia w kontekście stosowania aktualnych zaleceń żywieniowych. W efekcie wypracowano wytyczne obejmujące zasady zdrowego stylu życia.
Po wykładzie nastąpiła część praktyczna, w trakcie której zebrani degustowali zupę gulaszową. Węgierskie danie przygotowano specjalnie na podsumowanie cyklu spotkań poświęconych zagadnieniom dietetycznym i żywieniowym.
Potrawę przygotował zaprzyjaźniony z UTW Prudnik przedstawiciel narodu węgierskiego Pan Janosz Gingler.
Serdecznie dziękujemy!
![](https://arc.pans.nysa.pl/aktualnosci/zdjecia/6160_25529_m_dsc00002.jpg)
![](https://arc.pans.nysa.pl/aktualnosci/zdjecia/6160_25530_m_dsc00006.jpg)
![](https://arc.pans.nysa.pl/aktualnosci/zdjecia/6160_25531_m_dsc00012.jpg)
![](https://arc.pans.nysa.pl/aktualnosci/zdjecia/6160_25532_m_dsc00013.jpg)
![](https://arc.pans.nysa.pl/aktualnosci/zdjecia/6160_25533_m_dsc00015.jpg)
![](https://arc.pans.nysa.pl/aktualnosci/zdjecia/6160_25534_m_dsc00020.jpg)