Szkolenia z dietoterapii - podsumowanie
W dniach 12 i 19 maja 2016 r. w Regionalnym Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Innowacyjnych PWSZ w Nysie zorganizowano szkolenia z zakresu dietoterapii.
Szkolenia przeznaczone były dla personelu instytucji opieki społecznej z Nysy i okolic, których celem było przekazanie wiedzy teoretycznej i praktycznej dotyczącej profilaktyki chorób układu pokarmowego oraz układu sercowo-naczyniowego.
Podczas pierwszego dnia uczestnicy dowiedzieli się jakie produkty w sporządzanym menu mogą pomóc choremu obniżyć cholesterol, ciśnienie lub unormować poziom glukozy we krwi. W drugim dniu szkolenia słuchacze poznali jakie są zalecenia żywieniowe odpowiednie do wybranych schorzeń i chorób układu pokarmowego.
Po każdym ze szkoleniu odbyła się część praktyczna, gdzie uczestniczki oceniały oraz same opracowywały jadłospisy do wybranych przez siebie chorób.
Warsztaty były świetną okazją do wymiany spostrzeżeń i poglądów na temat żywienia zbiorowego swoich instytucji. Każda z Pań posiada kilkuletnie doświadczenie, którym chętnie się podzieliły.
Po zakończeniu szkoleń dnia 19 maja br. każdy z uczestników
otrzymał zaświadczenie o udziale w szkoleniach. Zaświadczenia uroczyście wręczyła
Rektor PWSZ w Nysie dr hab. inż. Zofia Wilimowska, prof. PWSZ w Nysie.
Wszystkim uczestnikom dziękujemy za uczestnictwo w szkoleniach.
Cieszymy się, że szkolenia w Regionalnym Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Innowacyjnych PWSZ w Nysie pozwoliły dostarczyć szereg ważnych informacji zarówno teoretycznych jak i praktycznych pomocnych w systemie pracy instytucji.
Opracowały:
Beata Burdzy
Anna Lisowska
Regionalnym Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Innowacyjnych
PWSZ w Nysie
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego
Funduszu Rozwoju Regionalnego
w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2007-2013
Inwestujemy w Twoją przyszłość