Kontrast:




Regionalne Centrum Transferu Wiedzy
i Technologii Innowacyjnych PWSZ w Nysie

Uczelnia Student Biuro Karier
Żywność Żywienie a Zdrowie - wykład w DDP w Nysie

25 lutego br. odbył się pierwszy wykład z cyklu szkoleń w ramach projektu z nyskimi seniorami "Wiedza, zdrowie i uroda".

"Żywność Żywienie a Zdrowie" - pod taką nazwą mgr Anna Lisowska - dietetyk kliniczny, przedstawiła seniorom wykład o zasadach żywienia.

Wykład przede wszystkim miał na celu przypomnienie, utrwalenie oraz dostarczenie nowych informacji dotyczących zdrowego odżywiania się. Prowadząca przedstawiła, w jaki sposób przygotowywać poszczególne posiłki w ciągu dnia. Podała przykłady oraz sposoby jak czerpać inspiracje do sporządzania posiłków.

Pani Lisowska pokazała seniorom w jaki sposób codzienne przyjemności związane z podjadaniem słodyczy lub wysokokalorycznych posiłków wpływają na nieprzyjemności związane z nadwagą, a w efekcie na borykanie się z różnymi schorzeniami.

Słuchacze chłonni wiedzy zadawali pytania, na które Pani Dietetyk chętnie odpowiadała.

Kolejny wykład pt. "Jak interpretować oznakowanie produktów spożywczych" poprowadzi w dniu 10 marca br. dr inż. Jarosław Wąsiński .

Jolanta Barska
Regionalne Centrum Transfery
Wiedzy i Technologii Innowacyjnych
PWSZ w Nysie


Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2007-2013
Inwestujemy w Twoją przyszłość

Regionalne Centrum Transferu Wiedzy i Technologii Innowacyjnych PWSZ w Nysie © 2018    
kontakt z webmasterem:  
Zobacz nasz profil na FACEBOOK