15 września
2010 rok - dzień dla szkół gimnazjalnych |
Temat |
Forma |
Prowadzący |
Godzina
|
L. osób
|
Sala |
Profilaktyka nadwagi i otyłości jako element stylu życia |
Wykład |
dr inż. Ewa Malczyk |
9.00 - 10.00 |
90 |
13D |
ABC racjonalnego żywienia młodzieży |
Wykład |
dr inż. Joanna Wyka |
10.00 - 11.00 |
90 |
13D |
Na talerzu u nastolatka |
Warsztaty |
dr inż. Joanna Wyka |
11.00 - 12.00 |
30 |
4D |
Na talerzu u nastolatka |
Warsztaty |
dr inż. Joanna Wyka |
12.00 - 13.00 |
30 |
4D |
Odżywianie sportowców:
- prezentacja sposobu przygotowania przykładowej odżywki, napoju izotonicznego
oraz posiłku potreningowego
- omówienie przekąsek dla sportowców, degustacja
|
Warsztaty |
mgr inż. Marta Misiarz |
11.00 - 12.00 |
30 |
9D |
Odżywianie sportowców:
- prezentacja sposobu przygotowania przykładowej odżywki, napoju izotonicznego
oraz posiłku potreningowego
- omówienie przekąsek dla sportowców, degustacja
|
Warsztaty |
mgr inż. Marta Misiarz |
12.00 - 13.00 |
30 |
9D |
Odżywianie sportowców:
- prezentacja sposobu przygotowania przykładowej odżywki, napoju izotonicznego
oraz posiłku potreningowego
- omówienie przekąsek dla sportowców, degustacja
|
Warsztaty |
mgr inż. Marta Misiarz |
13.00 - 14.00 |
30 |
9D |
16 września
2010 rok - dzień dla szkół ponadgimnazjalnych |
Zachowanie żywieniowe młodzieży w kontekście zaleceń racjonalnego żywienia |
Wykład |
dr n.med. Beata Całyniuk |
9.00 - 10.00 |
90 |
13 D |
Zachowania zdrowotne młodzieży |
Wykład |
dr n.med. Edyta Fatyga |
10.00 - 11.00 |
90 |
13 D |
Ocena jakości jadłospisów |
Warsztaty |
dr n.med. Beata Całyniuk |
11.00 - 12.00 |
30 |
4 D |
Ocena jakości jadłospisów |
Warsztaty |
dr n.med. Beata Całyniuk |
12.00 - 13.00 |
30 |
4 D |
Odżywianie sportowców:
- prezentacja sposobu przygotowania przykładowej odżywki, napoju izotonicznego
oraz posiłku potreningowego
- omówienie przekąsek dla sportowców, degustacja
|
Warsztaty |
mgr inż. Marta Misiarz |
11.00 - 12.00 |
30 |
9 D |
Odżywianie sportowców:
- prezentacja sposobu przygotowania przykładowej odżywki, napoju izotonicznego
oraz posiłku potreningowego
- omówienie przekąsek dla sportowców, degustacja
|
Warsztaty |
mgr inż. Marta Misiarz |
12.00 - 13.00 |
30 |
9 D |
Odżywianie sportowców:
- prezentacja sposobu przygotowania przykładowej odżywki, napoju izotonicznego
oraz posiłku potreningowego
- omówienie przekąsek dla sportowców, degustacja
|
Warsztaty |
mgr inż. Marta Misiarz |
13.00 - 14.00 |
30 |
9 D |